Concursul de arte plastice pentru elevi revine cu ediția a doua dedicată drepturilor copiilor

10. 02. 2021

Institutul Naţional al Justiţiei din Republica Moldova, în colaborare cu Școala de arte plastice pentru copii „Alexei Șciusev” din Chişinău, anunţă ediția a II-a a Concursului republican de arte plastice cu genericul „Drepturile copiilor”, destinat elevilor din şcoli generale, licee, gimnazii, scoli de arte și studiouri de arte.

La concurs pot participa elevi cu vârsta cuprinsă între 11 şi 17 ani, cu lucrări care să reflecte protecția drepturilor copilului, egalitatea în drepturi, principii generale ale drepturilor copilului etc. Creațiile pot fi realizate în diverse tehnici, precum ulei, acuarelă, guașă, tuș, creion, pastel, tehnica mixtă, batik, colaj, tapiserie sau în compoziții volumetrice – ceramică, sculptură, papier mache, sârmă, ață etc.

Competiția se va desfășura în două etape. Recepționarea online a imaginilor lucrărilor va avea loc în perioada 1 martie-15 aprilie 2021, după care lucrările selectate vor fi expediate în original pe adresa organizatorilor.

Evaluarea lucrărilor şi menţionarea locurilor premiante vor fi determinate de către un juriu din care vor face parte membri ai Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova, profesori și reprezentanți ai instituțiilor organizatoare. Jurizarea va avea loc în perioada 20-21 mai 2021 în cadrul Școlii de arte plastice „A. Șciusev”, iar festivitatea de anunțare a câștigătorilor și înmânarea premiilor – la 31 mai 2021, la Institutul Național al Justiției.

Condițiile concursului le găsiți AICI.

Acțiunea se înscrie în șirul activităților realizate în baza Acordului de colaborare semnat de Institutul Național al Justiției și Școala de arte plastice pentru copii „Alexei Șciusev”. Astfel, în cadrul parteneriatului stabilit, a fost organizat Concursul republican de arte plastice „Justiție – eu te văd așa”, ediția I, picturile copiilor fiind vernisate și la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din Strasbourg, cu ocazia aniversării a XX-a de la ratificarea de către Republica Moldova a Convenției pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale.