Evenimente

15.04.2021

Aspecte importante ce țin de accesul femeilor la justiție și miturile legate de ratificarea Convenției de la Istanbul au fost discutate cu expertul Centrului de Drept al Femeilor, formator INJ, Arina Țurcan, în cadrul unei lecții publice. Evenimentul a fost destinat audienților promoției a XIII-a a Institutului Național al Justiției și s-a desfășurat online miercuri, 14 aprilie curent.

08.04.2021

Institutul Național al Justiției se numără printre beneficiarii unui nou proiect al Asociației Barourilor Americane „Inițiativa pentru Supremația Legii” (ABA ROLI) – Susținerea justiției penale și combaterea corupției în Republica Moldova, prezentat online astăzi, 8 aprilie 2021.

07.04.2021

Sporirea capacităților Institutului Național al Justiției de a încorpora conceptele de cercetare, argumentare și scriere juridică în formarea profesioniștilor din sectorul justiției este una dintre componentele proiectului „Sprijin pentru reforma sectorului justiției în Moldova”, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, cu asistența Guvernului SUA. În acest sens, a fost realizat raportul „Elaborarea hotărârilor judecătorești și instruirea privind redactarea textelor juridice în Republica Moldova”, lansat miercuri, 7 aprilie 2021, în regim de videoconferință.

24.03.2021

Directorul Institutului Național al Justiției, Diana Scobioală, și șefa Direcției instruire și cercetare a INJ, Ecaterina Popa, au avut un schimb de opinii cu reprezentanții Proiectului USAID „Instanțe Judecătorești Model”, în frunte cu Cristina Malai, director. Evenimentul a avut loc marți, 23 martie 2021, în regim online.

22.03.2021

Luni, 22 martie 2021, a avut loc lansarea, în format online, a Ghidului privind Convenția europeană a drepturilor omului în timpul pandemiei de Covid-19 – eveniment desfășurat concomitent în cadrul a trei școli de magistratură – Institutul Național al Justiției (INJ) din Republica Moldova, Institutul Național al Magistraturii (INM) din România și Academia de Justiție (AJ) din Armenia.