Evenimente

03.04.2020

Vineri, 3 aprilie 2020, Institutul Național al Justiției în parteneriat cu Programul European al Consiliului Europei pentru formarea juriștilor în domeniul drepturilor omului (Programul HELP) au lansat virtual cursul-pilot de instruire la distanță „Alternative la detenție”. Dezvoltat de echipa HELP și ajustat în conformitate cu ordinea juridică națională, acesta este destinat judecătorilor, procurorilor, colaboratorilor instanțelor judecătorești, consultanților procurorului, precum și avocaților care acordă asistență juridică garantată de stat.

31.03.2020

Răspunsul îl găsim la familia domnului Dumitru Purici, șef al Centrului de Informații Juridice din cadrul Institutului Național al Justiției, procuror detașat, care asamblează viziere. De la mic la mare s-au mobilizat pentru a produce ecrane de protecție destinate personalului medical.

31.03.2020

Institutul Național al Justiției susține în continuare personalul medical a cărui siguranță este foarte importantă pentru a putea fi gestionată pandemia de coronavirus.

28.03.2020

Susținerea sistemului medical în lupta contra virusului Covid-19 este vitală în aceste clipe pentru țara noastră. Anume pentru sporirea capacității instituțiilor medicale de a face față pandemiei, Institutul Național al Justiției s-a alăturat campaniei de colectare a fondurilor sub formă de donații pentru combaterea coronavirsului, lansată de Guvernul Republicii Moldova.

27.03.2020

Având în vedere situația epidemiologică din țară și a măsurilor întreprinse pentru combaterea răspândirii epidemiei virusului Covid-19, potrivit Dispoziției nr. 4 din 24.03.2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, Institutul Național al Justiției a decis suspendarea cursurilor de formare „față în față”, precum și a desfășurării examenului de absolvire pentru promoția a XII-a, inclusiv cel în temeiul vechimii în muncă pentru candidații la funcția de judecător sau de procuror pe toată perioada stării de urgență.