Evenimente

01.12.2021

La Institutul Național al Justiției se desfășoară examenul de absolvire a executorilor judecătorești stagiari. Timp de o lună 25 de stagiari au urmat instruirea inițială contra plată, iar astăzi, 1 decembrie 2021, susțin proba scrisă care constă din rezolvarea unui test-grilă și a unei spețe.

30.11.2021

Dragi prieteni și colegi,
Azi se incheie mandatul meu la Institutul Național al Justiției.

29.11.2021

Cercetarea, raționamentul și scrierea juridică sunt abilități esențiale pentru orice profesionist din domeniul dreptului, mai cu seamă pentru audienții INJ antrenați în procese de simulare. Pentru a ști cum să-i învețe pe viitorii judecători și procurori să-și motiveze hotărârile, un grup de formatori ai Institutului Național al Justiției participă astăzi, 29 noiembrie 2021, la seminarul „Metodologia privind aplicarea raționamentului judiciar în cadrul instruirilor prin activități simulative”.

23.11.2021

Marți, 23 noiembrie 2021, a avut loc prima ședință a Comitetului Director al proiectului „Suport pentru reforma sectorului justiției în Moldova – Consolidarea capacităților naționale în oferirea instruirii eficiente bazate pe competențe pentru profesioniștii din domeniul juridic”. Institutul Național al Justiției este beneficiarul primar al proiectului implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare cu suportul financiar al Guvernului SUA și coordonat de Valentin Roșca, manager de proiect, PNUD Moldova.

22.11.2021

Directoarea Institutului Național al Justiției, Diana Scobioală, și șefa Direcției instruire și cercetare, Ecaterina Popa, au participat la evenimentul de lansare a proiectului „O justiție verde pentru un mediu protejat și comunități durabile în Republica Moldova”, implementat de AO EcoContact cu suportul financiar al Suediei.