Evenimente

30.01.2023

Sâmbătă, 28 ianuarie 2023, în ajunul Zilei lucrătorului Procuraturii, audienții ambelor promoții care își fac studiile la Institutul Național al Justiției au participat la discuții privind rolul procurorului în înfăptuirea justiției. Lecția publică, întitulată „Rolul procurorului în înfăptuirea justiției. Provocări și oportunități”, a fost susținută de adjunctul Procurorului General interimar, Igor Demciucin, formator și absolvent al INJ.

28.01.2023

cu ocazia sărbătorii profesionale a lucrătorului Procuraturii

24.01.2023

Perspective noi de cooperare pentru Republica Moldova și Republica Italiană pe segmentul formării judiciare de calitate a profesioniștilor din sectorul justiției au devenit posibile datorită Memorandumului de Înțelegere încheiat între Ecaterina Popa, Directoare interimară a Institutului Național al Justiției, și Giorgio Lattanzi, Președinte al Școlii Superioare de Magistratură (SSM).

23.01.2023

Institutul Național al Justiției, reprezentat de șefa Centrului de Informații Juridice (CIJ), Tatiana Ciaglic, a participat, săptămâna trecută, la Reuniunea regională a grupului de experți cu genericul „Consolidarea identificării si protecției persoanelor traficate, în special în scopul criminalității forțate, inclusiv prin programe de formare în Europa de Sud-Est”.

23.01.2023

În perioada 19-20 ianuarie 2023, la Institutul Național al Justiției a avut loc seminarul dedicat particularităților jurisprudenței CtEDO privind discursul de ură. Evenimentul a întrunit judecători și procurori, care au fost mentorați de Romanița Iordache și Natalia Alkiviadou, consultante ale Consiliului Europei, și de Janeta Hanganu, juristă la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.