Evenimente

31.05.2023

Marți, 30 mai 2023, Directoarea interimară a Institutului Național al Justiției, Ecaterina Popa, și șefa Secției formare inițială, Iulia Gorbatenco, au participat la ceremonia de absolvire a masteranzilor Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova.

31.05.2023

În perioada 29-31 mai 2023, la Institutul Național al Justiției a avut loc atelierul de lucru cu genericul „Răspunsul statului la cazurile de trafic de ființe umane din perspectiva echității, eficienței și centrării procesului penal pe victimă”.

30.05.2023

Campania de promovare a Admiterii INJ-2023 a ajuns luni, 29 mai 2023, la Academia „Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne, unde au avut loc discuții cu studenții Facultății de drept despre oferta educațională a Institutului Național al Justiției.

23.05.2023

Oportunitatea de a înțelege mai bine modul de funcționare a instituției care pregătește viitori judecători și procurori, precum și aspectele practice ale formării judiciare livrate de Institutul Național al Justiției a fost oferită, în cadrul unei vizite de studiu, tinerilor juriști din cadrul programului „Acțiune pentru Justiție – ediția a VI-a”, precum și studenților facultăților de drept de la Universitatea Liberă Internațională din Moldova (ULIM) și Universitatea de Studii Europene din Moldova (USEM).

23.05.2023

Luni, 22 mai 2023, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, E.S. Cristian-Leon Țurcanu, a ținut o lecție publică în fața audienților Institutului Național al Justiției. Genericul evenimentului a fost ,,Importanța și beneficiile unei relații strânse și constructive între România și Republica Moldova în ceea ce privește reforma sectorului judiciar și consolidarea statului de drept”.