Evenimente

17.01.2019

Directorul Institutului Național al Justiției, Diana Scobioală, l-a primit în vizită, miercuri, 16 ianuarie 2019, pe William Massolin, Șef al Oficiului Consiliului Europei în Moldova. Dumnealui a intrat în exercițiul funcțiunii la 1 octombrie 2018, aceasta fiind prima sa vizită la Institut.

15.01.2019

De Ziua Națională a Culturii și de Ziua lui Eminescu, Institutul Național al Justiției promovează și alte valori decât cele juridice. La 15 ianuarie 2019, unica instituție din țară care formează judecători și procurori a fost gazda lansării a două volume scrise de către acad. Gheorghe Baciu „Mihai Eminescu: realități și erori” și „Zece nume marcante ale neamului”.

28.12.2018

Mai multe colinde și urături au răsunat azi în sediul Institutului Național al Justiției. Interpreta de muzică populară Maria Iliuț și ansamblul etno-folcloric „Crenguță de iederă” au vestit nașterea Domnului, au urat bunăstare, sănătate și viață lungă, au prezentat obiceiuri populare ale jocurilor cu măști: capra, ursul etc.

21.12.2018

Joi, 20 decembrie 2018, Directorul Institutului Național al Justiției, Diana Scobioală, a moderat panelul III de discuții dedicat modelelor eficiente de organizare, funcționare și specializare a organului de urmărire penală al poliției. Dezbaterile au avut loc în cadrul conferinței internaționale „Noi abordări în cercetarea eficientă a infracțiunilor. Probleme, standarde internaționale și soluții”, care a întrunit reprezentanți ai sistemului de drept și ai mediului academic din Republica Moldova, precum și experți străini din Estonia, Germania și România.