Evenimente

20.01.2021

Institutul Naţional al Justiţiei din Republica Moldova, în colaborare cu Școala de arte plastice pentru copii „Alexei Șciusev” din Chişinău, anunţă ediția a II-a a Concursului republican de arte plastice cu genericul „Oraș împovărat de ani”, destinat elevilor din şcoli generale, licee, gimnazii, scoli de arte și studiouri de arte.

24.12.2020

 

 

11.12.2020

Timp de două zile, în perioada 9-10 decembrie curent, nouă formatori ai Institutului Național al Justiției au participat la un curs internațional de instruire online pentru a deveni tutori certificați ai Programului european pentru educația în domeniul drepturilor omului pentru profesioniștii din domeniul juridic (HELP) al Consiliului Europei. Activitatea a întrunit specialiști din domeniul juridic selectați de INJ și de alți parteneri naționali din rețeaua HELP, precum și profesioniști din alte state membre ale Consiliului Europei.

10.12.2020

Echipa de evaluare a revistelor științifice de la Index Copernicus International anunță că Revista Institutului Național al Justiției (ISSN: 1857-2405) a trecut cu succes procesul de evaluare multidimensională și este indexată în ICI Journals Master List 2019.

09.12.2020

În contextul derulării campaniei internaționale „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”, Institutul Național al Justiției a organizat, luni, 7 decembrie 2020, o lecție publică destinată viitorilor judecători și procurori. Prelegerea, desfășurată online, a fost susținută de către Arina Țurcan, avocata Centrului de Drept al Femeilor (CDF), formator INJ, și a avut drept obiectiv sensibilizarea participanților privind problema violenței asupra femeilor.