Despre HELP

Despre HELP

Programul Consiliului Europei de educație în sfera drepturilor omului pentru profesioniști din domeniul juridic (HELP) este principala platformă educațională a Consiliului Europei (CoE) pentru reprezentații din domeniul juridic, care are menirea de consolida capacitatea judecătorilor, a avocaților și a procurorilor din toate cele 46 de state membre ale Consiliului Europei și nu numai, pentru a aplica, în activitatea lor zilnică, standardele europene în sfera drepturilor omului. Acest lucru este realizat prin cursurile online HELP, care acoperă o gamă largă de subiecte privind drepturile omului.

La momentul actual INJ a preluat 18 e-cursuri destinate beneficiarilor săi, inclusiv audienților, pe care le prestează cu asistența tutorilor naționali certificați HELP pe platformele ILIAS a INJ și HELP a CoE. La promovarea acestor e-cursuri participanții sunt certificați de INJ (certificat electronic), iar  numărul de ore de formare este introdus în sistemul informațional al INJ.

În perioada 2015-2022 au fost realizate  74 de lansări cu tutorat ale e-cursurilor HELP pe ambele platforme, la care au participat 2648 de persoane.

e-Cursurile HELP pot fi urmate și direct pe platforma HELP, de regulă fără tutorat, de către orice doritor. La promovarea acestor e-cursuri participanții sunt certificați de HELP CoE (certificat electronic), însă numărul de ore de formare nu este introdus în sistemul informațional al INJ.

Pentru mai multe detalii despre Programul HELP, accesați AICI.