Evenimente HELP

26.10.2022

De Ziua Europeană a Justiției, ieri, 25 octombrie 2022, studenții facultăților de drept au vizitat Institutul Național al Justiției pentru a participa la un eveniment public cu genericul „Accesul la informație juridică și perspectivele profesiilor de judecător și de procuror în contextul reformelor”.

26.05.2022

Institutul Național al Justiției în parteneriat cu Programul European al Consiliului Europei pentru formarea juriștilor în domeniul drepturilor omului (Programul HELP) au lansat, miercuri, 25 mai 2022, un nou curs de instruire la distanță „Violența împotriva femeilor și violența domestică”.

10.03.2022

În perioada 10-11 martie 2022, se desfășoară cursul regional dedicat Programului european pentru formarea juriștilor în domeniul drepturilor omului (Programul HELP) al Consiliului Europei, la care participă șase formatori ai Institutului Național al Justiției din Republica Moldova. De asemenea, printre beneficiarii instruirii se numără judecători, procurori, avocați și alți profesioniști din domeniul juridic din Armenia, Azerbaidjan și Georgia.

06.03.2022

Deciziile judiciare bine motivate reprezintă o garanție împotriva judecății arbitrare, asigură buna desfășurare a justiției și sporește încrederea publicului în sistemul judiciar. În vederea realizării acestor deziderate, Institutul Național al Justiției, în parteneriat cu Programul European al Consiliului Europei pentru instruirea profesioniștilor din domeniul drepturilor omului (HELP), a lansat, vineri, 4 martie 2022, cursul electronic „Raționamentul judiciar și drepturile omului”.

23.02.2022

În scopul prevenirii relelor tratamente aplicate persoanelor lipsite de liberate, Institutul Național al Justiției a demarat azi, 23 februarie 2022, un nou curs la distanță – „Standardele Comitetului european pentru prevenirea torturii și a tratamentelor sau pedepselor inumane sau degradante” (CPT) –, dezvoltat de Programul european pentru educația în domeniul drepturilor omului pentru profesioniștii din domeniul juridic (HELP) al Consiliului Europei (CoE), în cooperare cu Secretariatul CPT.