Evenimente HELP

23.11.2022

Un grup de juriști din Republica Kârgâză, responsabili de serviciul privind asistența juridică garantată de stat, a vizitat, marți, 22 noiembrie 2022, Institutul Național al Justiției, pentru a avea o întrevedere cu Directoarea interimară, Ecaterina Popa. Din delegație au făcut parte Viceministrul Justiției, Orozbek Sîdîkov, Președintele Consiliului pentru asistență juridică garantată de stat, Akjol Kalbekov, avocați și parajuriști din Kârgâzstan, fiind însoțiți de Alexandru Tănase, expert-cheie al Programului privind statul de drept în Republica Kârgâză - faza a doua, implementat de Societatea Germană pentru Cooperare internațională, ex-Președinte al Curții Constituționale a Republicii Moldova.

26.10.2022

De Ziua Europeană a Justiției, ieri, 25 octombrie 2022, studenții facultăților de drept au vizitat Institutul Național al Justiției pentru a participa la un eveniment public cu genericul „Accesul la informație juridică și perspectivele profesiilor de judecător și de procuror în contextul reformelor”.

23.06.2022

Un grup de formatori de la Institutul Național al Justiției au participat la programul de mentorat pentru profesioniștii din sectorul juridic în domeniul accesului femeilor la justiție. Cursul s-a desfășurat în perioada 21-23 iunie 2022, la Budapesta, Ungaria, și a întrunit reprezentanți ai sistemului de drept național din Armenia, Azerbaidjan, Georgia și Republica Moldova.

26.05.2022

Institutul Național al Justiției în parteneriat cu Programul European al Consiliului Europei pentru formarea juriștilor în domeniul drepturilor omului (Programul HELP) au lansat, miercuri, 25 mai 2022, un nou curs de instruire la distanță „Violența împotriva femeilor și violența domestică”.

10.03.2022

În perioada 10-11 martie 2022, se desfășoară cursul regional dedicat Programului european pentru formarea juriștilor în domeniul drepturilor omului (Programul HELP) al Consiliului Europei, la care participă șase formatori ai Institutului Național al Justiției din Republica Moldova. De asemenea, printre beneficiarii instruirii se numără judecători, procurori, avocați și alți profesioniști din domeniul juridic din Armenia, Azerbaidjan și Georgia.