Evenimente HELP

17.01.2024

Marți, 16 ianuarie 2024, a fost lansat cursul la distanță „Dreptul muncii și drepturile omului”, elaborat de Programul european pentru formarea juriștilor în domeniul omului (Programul HELP) și pilotat, la nivel național, de Institutul Național al Justiției pentru judecători, procurori și avocați care acordă asistență juridică garantată de stat.

24.11.2023

Institutul Național al Justiției și Consiliul Europei au lansat, la 23 noiembrie 2023, via online, două e-cursuri HELP – „Protecția datelor personale și dreptul la viața privată” și „Criminalitatea informatică și probele electronice”, tutorate, la nivel național, de INJ.

11.07.2023

Timp de două zile, pe 6 și 7 iulie 2023, s-a desfășurat Conferința anuală a Programului european privind educația în domeniul drepturilor omului pentru profesioniștii din domeniul juridic (HELP). Conferința a avut loc la Strasbourg și a fost organizată sub auspiciile Președinției Letone a Cabinetului de Miniștri ai Consiliului Europei.

23.11.2022

Un grup de juriști din Republica Kârgâză, responsabili de serviciul privind asistența juridică garantată de stat, a vizitat, marți, 22 noiembrie 2022, Institutul Național al Justiției, pentru a avea o întrevedere cu Directoarea interimară, Ecaterina Popa. Din delegație au făcut parte Viceministrul Justiției, Orozbek Sîdîkov, Președintele Consiliului pentru asistență juridică garantată de stat, Akjol Kalbekov, avocați și parajuriști din Kârgâzstan, fiind însoțiți de Alexandru Tănase, expert-cheie al Programului privind statul de drept în Republica Kârgâză - faza a doua, implementat de Societatea Germană pentru Cooperare internațională, ex-Președinte al Curții Constituționale a Republicii Moldova.

26.10.2022

De Ziua Europeană a Justiției, ieri, 25 octombrie 2022, studenții facultăților de drept au vizitat Institutul Național al Justiției pentru a participa la un eveniment public cu genericul „Accesul la informație juridică și perspectivele profesiilor de judecător și de procuror în contextul reformelor”.