În atenţia participanţilor la concursul de admitere 2018

06. 08. 2018

Institutul Național al Justiție atrage atenția persoanelor care doresc să devină audienți ai INJ că cei care vor promova concursul de admitere din acest an urmează să-și pregătească dosarul medical cu care să se prezinte la Comisia specializată a Ministerului Sănătăţii din cadrul Dispensarului Republican de Narcologie.

Dosarul medical trebuie să conţină următoarele acte:

  1. Cererea candidatului la funcţia de judecător sau procuror, privind verificarea stării de sănătate;
  2. Fişa medicală a bolnavului de ambulator (F 025/e);
  3. Concluzie despre starea sănătăţii de la comisia medicală psihiatrică;
  4. Concluzie despre starea sănătăţii de la comisia medicală narcologică;
  5. Concluzie despre starea sănătăţii de la medicul de familie, cardiolog, endocrinolog, oftalmolog, otorinolaringolog, chirurg.

Potrivit Calendarului de desfășurare a concursului de admitere la INJ în anul 2018, în perioada 28 septembrie – 13 octombrie curent, candidații la funcții de judecător și de procuror care vor promova concursul de admitere urmează să se prezinte în fața Comisiei pentru verificarea stării de sănătate din cadrul Dispensarului republican de Narcologie cu dosarul medical deja completat.

Menționăm că verificarea stării de sănătate a candidaţilor care au promovat concursul de admitere se desfăşoară conform procedurii şi în condiţiile specificate de:

  1. Regulamentul cu privire la verificarea stării de sănătate a candidaţilor la funcţia de judecător şi a judecătorilor în funcţie (aprobat prin Ordinul Ministerului Sănătăţii nr.479 din 22.03.2013). 
  2. Regulamentul cu privire la verificarea stării de sănătate a candidaţilor la funcţia de procuror şi a procurorilor în funсţie (aprobat prin Ordinul Ministerului Sănătăţii nr.761 din 04.10.2016). 

De reţinut că, potrivit taxelor stabilite în Catalogul tarifelor unice pentru serviciile medico-sanitare prestate contra plată de către instituţiile medico-sanitare publice, cheltuielile pentru efectuarea examenelor medicale necesare vor fi acoperite de către solicitanţi.