Înaltul Consilier UE în domeniul Justiției a vizitat INJ

29. 05. 2017

Directorul Institutului Național al Justiției Diana Scobioală a avut azi, 29 mai, o întrevedere cu Înaltul Consilier al Uniunii Europene în domeniul Justiției Inguss Kalnins, context în care dumneaei a subliniat deschiderea instituției pe care o conduce pentru o colaborare eficientă în procesul de reformare a sectorului justiției din Republica Moldova.

Vizita a urmărit un schimb de opinii despre rolul și provocările cu care se confrunta Institutul Național al Justiției în dezvoltarea sistemului judiciar, precum și despre progresul general în transformarea sectorului justiției. Inguss Kalnins a salutat inițiativa Institutului de a elabora Planul strategic al INJ, aprobat săptămâna trecută de către Consiliul INJ, care poate fi un bun exemplu pentru alte instituții din sistem.

În cadrul întrevederii, Diana Scobioală a trecut în revistă prioritățile și obiectivele Institutului Național al Justiției pe termen mediu, care, de altfel, se regăsesc și în Planul strategic al INJ pentru anii 2017-2020, în speranța că se va ține cont de acestea la elaborarea unei noi strategii naționale de reformare a sectorului justiției.

La întâlnire au participat și Valentina Conțescu, consilierul Directorului INJ, Cristina Hadârcă, șefa Secției relații internaționale a INJ, și Mihai Malașevschi, asistentul Înaltului Consilier al Uniunii Europene în domeniul Justiției.