Întrevedere cu Șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, Falk Lange

08. 12. 2023

Vineri, 8 decembrie 2023, Directoarea interimară a Institutului Național al Justiției, Ecaterina Popa, l-a primit în vizită pe Șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, Falk Lange. Aceasta este prima sa vizită la INJ de la începutul mandatului.

Cu acest prilej, au fost apreciate nivelul excelent de cooperare bilaterală și contribuția Consiliului Europei la crearea Institutului Național al Justiției din Republica Moldova, precum și suportul oferit, timp de 16 ani,  în vederea consolidării capacităților Institutului privind pregătirea judiciară a profesioniștilor din sectorul de drept. De asemenea, părțile au subliniat importanța dezvoltării acestui parteneriat pe toate dimensiunile de colaborare, abordând noi perspective care să ofere un răspuns flexibil la nevoile emergente ce țin de formarea juridică.

La întrevedere au mai participat Olga Marandici, consiliera Directorului INJ, șefa Secției relații internaționale, și Tatiana Bedros, coordonatoare superioară a proiectului CoE „Consolidarea protecției drepturilor omului ale refugiaților și migranților din Republica Moldova”.