Întrevedere cu un consilier de justiţie din Departamentul de Stat al SUA

08. 08. 2017

Ieri, 7 august, la Institutul Național al Justiției au efectuat o vizită de lucru reprezentanții Secţiei justiţie penală şi aplicarea legii din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chişinău (INL) – Tim Buckley, Director INL Moldova, şi Radu Foltea, consultant juridic, însoțiți de către Shibani Malhotra, consilier senior de justiţie în cadrul Oficiului justiţie penală, asistenţă şi parteneriat al Biroului afaceri internaţionale, droguri şi aplicarea legii din Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii.

Dumnealor au avut o întrevedere și au susținut discuții cu Svetlana Novac, Director adjunct, Alexandra Nica, șefa Direcției instruire și cercetare, și Valentina Conțescu, consilierul Directorului INJ.

Shibani Malhotra se află în Moldova până la 11 august și va avea întâlniri cu principalii actori din sistemul justiţiei penale al republicii noastre pentru a afla care sunt prioritățile în materie de asistență tehnică pentru sectorul justiţiei.

Discuțiile s-au axat pe strategia de dezvoltare a INJ în anii 2017-2020, inclusiv pe prioritățile și necesitățile INJ în procesul de formare inițială a viitorilor judecători și procurori, precum și de formare continuă a judecătorilor și procurorilor aflați în funcție.  

Shibani Malhotra s-a interesat, în special, de domeniile în care procurorii și judecătorii aflați în funcție doresc să se instruiască.