„Autostrada de Drept”, la Institutul Național al Justiției

23. 04. 2018

Pe 21 aprilie 2018, Institutul Național al Justiției a găzduit o masă rotundă care a reunit tineri de la facultățile de drept din Chișinău, București, Timișoara, Craiova și Cluj.

În deschidere, Alexandra Nica, șefa Direcției instruire și cercetare, a apreciat importanța organizării acțiunilor de acest fel, menționând că Institutul Național al Justiției dezvoltă relații de cooperare nu doar cu instituțiile guvernamentale, dar și cu asociațiile studențești. Totodată, dumneaei i-a invitat pe cei prezenți, în cazul în care doresc să îmbrățișeze cariera de judecător sau de procuror, să participe, în viitor, la concursul de admitere la Institutul Național al Justiției.

În cadrul mesei rotunde au fost abordate subiecte aferente domeniului exercitării profesiei de avocat, precum modul de accedere în profesia respectivă în Republica Moldova, provocările deontologice în practicarea profesiei, experiența juridică în cariera de avocat etc.

Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului „Autostrada de Drept”, ajuns în acest an la ediția a IX-a și organizat de Asociația Studenților în Drept de la Universitatea de Stat din Moldova. Proiectul își propune un schimb de experiență între studenții din Republica Moldova și România și familiarizarea acestora cu procesul de formare juridică la instituțiile de învățământ superior de profil din cele două state.