„Limba română” și „Engleza juridică”: e-cursuri lansate pentru beneficiarii INJ din UTA Găgăuzia

25. 05. 2021

Astăzi, 25 mai 2021, la Institutul Național al Justiției au fost lansate online două e-cursuri destinate fortificării capacităților lingvistice ale beneficiarilor formării continue din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia - „Limba română” și „Engleza juridică”.

Cursurile e-learning vor fi prestate pe platforma Școlii Naționale de Grefieri din România (ȘNG), instituție cu care Institutul Național al Justiției a stabilit un parteneriat durabil și eficient începând cu 4 martie 2015, atunci când a fost semnat un Protocol de colaborare între cele două centre de formare. Rezultatele, provocările, precum și planurile de durată în materia menținerii cooperării au fost abordate în deschiderea evenimentului de către Diana Scobioală, Director INJ, și Andrei-Dorin Băncilă, Director ȘNG.

Cursurile lansate vizează dezvoltarea cunoștințelor teoretice și practice ale profesioniștilor din domeniul dreptului pentru a asigura cunoașterea și utilizarea corectă a limbilor folosite în cadrul instanțelor judecătorești și procuraturilor, precum și în cadrul formărilor specializate naționale și internaționale.

Menționăm că, de la începutul anului curent, la e-cursurile ȘNG s-au înregistrat în total 413 beneficiari ai INJ, printre care se numără 5 judecători și 20 de procurori care activează în UTA Găgăuzia.