Audienții INJ, în vizită la AGEPI

19. 04. 2018

Astăzi, 19 aprilie, 44 de audienți ai Institutului Național al Justiției au efectuat o vizită de documentare la Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI).

Acțiunea de informare a urmărit familiarizarea viitorilor judecători și procurori cu sistemul național de protecție și asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală din Republica Moldova, precum și cu activitatea Comisiei de Contestații a AGEPI – organul cu drept de soluționare pe cale extrajudiciară a litigiilor din domeniul protecției proprietății intelectuale.

În acest scop, candidații la funcții de judecător și de procuror au participat la ședința de lucru a Comisiei de Contestații a AGEPI, în cadrul căreia au fost examinate contestații privind mai multe obiecte de proprietate industrială. Audienții au asistat și la pronunțarea deciziilor pe marginea contestațiilor analizate în cadrul ședinței respective.

Activitatea face parte dintr-un șir de acțiuni realizate în comun de către Institutul Național al Justiției și Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală în baza Memorandumului de cooperare semnat în aprilie 2013.