Ambasadorul României în Republica Moldova a susținut o lecție publică la INJ

10. 07. 2019

Astăzi, 10 iulie 2019, în incinta Institutului Național al Justiției, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, E.S. Daniel Ioniță, a ținut o lecție publică pentru audienții INJ, candidați la funcțiile de judecător și de procuror.

În deschiderea evenimentului, Directorul Institutului Național al Justiției, Diana Scobioală, și-a exprimat convingerea că perspectivele prezentate vor constitui un aport valoros în aspirațiile statului nostru de accedere în Uniunea Europeană.

Prelegerea a vizat experiența României în calitate de deținătoare a mandatului Președinției Consiliului Uniunii Europene pentru o perioadă de șase luni, accentele fiind puse pe provocările întâmpinate și progresele obținute care vor păstra o memorie vie a realizărilor și vor stabili anumite standarde pentru viitor. Totodată, Excelența Sa a încurajat parcursul european al Republicii Moldova subliniind necesitatea promovării unui sistem de justiție în spiritul valorilor comunitare, statului de drept și democrației.  

Discursul Ambasadorului României în Republica Moldova a generat o sesiune de întrebări-răspunsuri din partea audienților și formatorilor Institutului Național al Justiției.