Aspecte de cooperare discutate de către Directorul INJ și Reprezentantul Permanent al Republicii Moldova pe lângă CoE

23. 10. 2018

Directorul Institutului Național al Justiției, Diana Scobioală, a avut vineri, 19 octombrie 2018, la Strasbourg, o întrevedere cu Reprezentantul Permanent al Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei, Corina Călugăru.

Discuțiile s-au concentrat pe aspecte legate de consolidarea și aprofundarea cooperării cu Consiliul Europei pe segmentul formării inițiale și continue a beneficiarilor Institutului Național al Justiției. Cu acest prilej, Directorul INJ a trecut în revistă schimbările efectuate în activitățile de instruire a acestora care au drept scop să asigure modernizarea și creşterea eficienței formării profesionale a reprezentanţilor sistemului de drept din republică. Totodată, Diana Scobioală a subliniat importanța, pentru o formare profesională complexă, a stagiilor și vizitelor de studiu efectuate de către audienţii INJ la instanţele europene, inclusiv la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

De asemenea, în cadrul întrevederii ambele părți au apreciat parcursul activităților realizate în parteneriat și au discutat posibilitatea susținerii unor proiecte de interes comun.

Din partea Institutului Național al Justiției, la întâlnire au mai participat Ecaterina Popa, șefa Secției instruire continuă, Dumitru Obadă, șeful Secției didactico-metodică și formare formatori, Olga Dorul, conferențiar universitar, Dorel Musteață, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Violeta Cojocaru, decan interimar al Facultății de drept a Universității de Stat din Moldova, și Oleg Rotari, Agent Guvernamental al Republicii Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, toți formatori ai Institutului Național al Justiției.