Audienții INJ în vizită la CSM

23. 03. 2017

Vizitele de informare ale audienților Institutului Național al Justiției în alte instituții din cadrul sistemului de drept sunt activități complementare formării inițiale ale candidaților la funcții de judecător și de procuror. În timpul acestor vizite, viitorii judecători și procurori au oportunitatea de a se întâlni cu profesioniștii din sectorul justiției, de a discuta atât despre practicile profesionale, cât și despre prevederile legislative actuale.

Pe 22 martie curent, 45 de candidați la funcții de judecător și de procuror ai Institutului Național al Justiției care își fac studiile în perioada 2016-2018 și șefa Direcției instruire și cercetare, Alexandra Nica, au mers la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Aceștia au fost întâmpinați de Victor Micu, Președintele CSM, care le-a oferit o excursie prin sălile instituției. În cadrul întrevederii s-a vorbit despre sistemul judecătoresc în general și rolul judecătorului în procesul de judecată, despre proiectul implementării dosarului electronic în instanțele de judecată și proiectul legii pentru modificarea și completarea Constituției Republicii Moldova la capitolul ce ține de CSM etc.

Acțiunea dată a urmărit familiarizarea audienților Institutului Național al Justiției cu organizarea Consiliului Superior al Magistraturii și interacționarea lor directă cu membrii CSM – un fapt benefic pentru viitoarea carieră a absolvenților INJ.