Audienții INJ au vizitat Procuratura Generală

05. 07. 2017

Astăzi, 5 iulie, 45 de audienţi ai Institutului Național al Justiției au efectuat o vizită de documentare la sediul Procuraturii Generale a Republicii Moldova. La vizită au participat atât candidații la funcția de procuror, cât și candidații la funcția de judecător care își fac studiile în perioada 2016-2018.

Cu acest prilej, audienții, însoțiți de Alexandra Nica, șefa Direcției instruire și cercetare, și Dumitru Obadă, formator INJ, procuror detașat, s-au întâlnit cu domnul Mircea Roșioru, adjunctul Procurorului General, președintele Consiliului Superior al Procurorilor, pentru a discuta despre practicile profesionale și despre prevederile legislative actuale.

În scopul familiarizării viitorilor procurori și judecători cu modelul de funcționare a sistemului Procuraturii, dumnealui s-a referit la Procuratura Generală, procuraturi specializate și procuraturile teritoriale, la structura acestora și atribuțiile stabilite prin lege. De asemenea, domnul Mircea Roșioru a făcut o prezentare a organelor de autoadministrare din cadrul Procuraturii, în special a Consiliului Superior al Procurorilor și a colegiilor din subordinea acestuia.

A urmat o rundă de întrebări și răspunsuri, participanții fiind interesați de tematicile abordate în cadrul discuțiilor.

Evenimentul face parte dintr-o serie mai amplă de întâlniri ale audienților INJ cu reprezentanți ai diferitelor instituții din cadrul sistemului de drept, fapt care oferă posibilitatea dezvoltării competențelor profesionale ale viitorilor judecători și procurori.