Audientele INJ, în vizită la Institutul Național al Magistraturii din România

18. 11. 2019

Schimb de experiență între audienții Institutului Național al Justiției din Republica Moldova și auditorii de justiție ai Institutului Național al Magistraturii din România a avut loc în perioada 11-15 noiembrie 2019.

Audientele INJ – Lilia Harabara și Ana Bagrinovschi, candidate la funcția de judecător, și Maria Sîrbu și Tatiana Toacă, candidate la funcția de procuror, – au mers într-o vizită de studiu la Institutul Național al Magistraturii din București, România.

Vizita a avut drept scop familiarizarea cu structura organizatorică a școlii românești de magistratură și cu activitățile de formare inițială, participarea la sesiunile de instruire destinate atât auditorilor de justiție, cât și altor profesioniști din sistemul de drept, asistare la ședințe publice de judecată etc.

Pe parcursul vizitei, subiectele de discuții cu auditorii și formatorii români au vizat în special modalitatea de admitere, procesul de instruire și desfășurarea examenelor de absolvire în cele două instituții de formare judiciară.

Vizita de studiu face parte dintr-un șir de acțiuni realizate în comun de către Institutul Național al Justiției din Republica Moldova și Institutul Național al Magistraturii din România în baza Protocolului de colaborare semnat în martie 2014.