Audientele INJ au participat la școala de vară dedicată eticii și deontologiei profesionale

02. 07. 2018

În perioada 25-29 iunie 2018, audientele Institutului Național al Justiției, Natalia Russu și Virginia Baltag, candidate la funcția de judecător, au participat la cea de a 15-a ediție a Școlii de vară „Etica și deontologia profesională”, organizată de Institutul Național al Magistraturii din România.

Evenimentul, desfășurat la Sovata, se înscrie în Catalogul activităților Rețelei Europene de Formare Judiciară (EJTN) pentru anul 2018 și a întrunit magistrați și auditori de justiție români, precum și magistrați din alte state membre ale Uniunii Europene. Printre principalele obiective ale activității s-au numărat promovarea independenței și integrității judecătorilor și procurorilor, facilitarea schimbului de viziuni și de bune practici între participanți.

În cadrul școlii de vară, sub îndrumarea formatorilor Institutului Național al Magistraturii, au avut loc activități practice și discuții privind importanța rolului activ al judecătorului în procesul civil, independența și imparțialitatea judecătorilor și procurorilor, virtuțile și calitățile unui bun magistrat, exercitarea funcției cu rea credință sau gravă neglijență, incompatibilități și interdicții privind judecătorii și procurorii etc.

Menționăm că este pentru prima oară când audienții Institutului Național al Justiției participă la instruirile desfășurate de Institutul Național al Magistraturii, prin intermediul Reţelei Europene de Formare Judiciară, unul dintre obiectivele strategice ale INJ pe termen mediu fiind creşterea implicării acestuia în activităţile derulate în cadrul EJTN.