Conferința regională privind consolidarea cooperării în domeniul recuperării bunurilor infracționale

02. 04. 2018

La 28 martie 2018, în Sarajevo, Bosnia și Herțegovina, a avut loc Conferinţa regională privind consolidarea cooperării în domeniul recuperării bunurilor infracţionale.

Forul a reunit consultanți juridici anticorupție, judecători, procurori, ofițeri de urmărire penală și experți în domeniu din Albania, Bosnia și Herzegovina, Bulgaria, Croația, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Republica Moldova, România și Serbia. Din partea Institutului Național al Justiției la eveniment a participat Dumitru Obadă, șeful Secției didactico-metodică și formare formatori, procuror detașat.

La conferință au fost prezentate constatările și recomandările Studiului privind confiscarea bunurilor obținute ilegal, elaborat în comun de Centrul de consultanță în domeniul drepturilor individuale în Europa (AIRE) și Secretariatul Inițiativei regionale anticorupție (RAI), pe baza hotărârilor judecătoreşti definitive în cazuri de corupţie emise în Albania, Bosnia şi Herţegovina, Macedonia, Montenegro, Serbia şi Kosovo.

Reuniunea s-a desfășurat în cadrul proiectului „Combaterea corupției în Balcanii de Vest și consolidarea cooperării regionale în domeniul recuperării bunurilor imfracționale”, implementat cu suportul Guvernului Britanic şi OSCE.