Conferința anuală a rețelei HELP se desfășoară online

08. 07. 2020

Timp de două zile, pe 8 și 9 iulie 2020, se desfășoară conferința anuală a Programului european privind educația în domeniul drepturilor omului pentru profesioniștii din domeniul juridic (HELP) cu genericul „Marcarea, în timpuri critice, a celei de-a 70-a aniversări a Convenției Europene a Drepturilor Omului”. La conferința care are loc în regim online participă Diana Scobioală, Directorul Institutului Național al Justiției, coordonator național al Programului HELP în Republica Moldova, și Ecaterina Popa, șefa Direcției instruire și cercetare.

Evenimentul reunește reprezentanți ai școlilor de magistratură din statele membre ale Consiliului Europei pentru discuții privind modalitățile de îmbunătățire a rezultatelor formării în domeniul drepturilor omului și de eficientizare a cooperării între toți membrii și partenerii rețelei HELP.

Conferința din acest an are drept obiective discutarea strategiei de răspuns a Programului HELP la situația cauzată de pandemia coronavirus, marcarea celei de-a 70-a aniversări a Convenției Europene a Drepturilor Omului, analiza provocărilor ce țin de respectarea anumitor drepturi garantate prin prisma CEDO și informarea despre alternativa oferită de Programul HELP prin intermediul cursurilor online. De asemenea, în cadrul e-conferinței, va fi prezentat Consiliul Rețelei mediului academic european (OCEAN), înființat recent, precum și modul de asigurare a sinergiei între activitățile OCEAN și HELP.

Conferința anuală a Programului european privind educația în domeniul drepturilor omului pentru profesioniștii din domeniul juridic a fost organizată sub auspiciile Președinției Greciei a Cabinetului de Miniștri ai Consiliului Europei.

Menționăm că, de la începutul anului și până în prezent, Institutul Național al Justiției a livrat beneficiarilor săi nouă cursuri electronice HELP, adaptate la legislația națională, la care au participat 314 reprezentanți ai sistemului de drept din Republica Moldova.