Copiii au aplaudat acțiunea de caritate organizată de Institutul Național al Justiției

20. 10. 2016

Vă anunțam anterior că, pe 19 octombrie, de Ziua Juristului, Institutul Național al Justiției va încheia o acțiune de caritate, care a constat în colectarea de fonduri bănești pentru susținerea casei de copii de la Școala-internat din satul Cărpineni, raionul Hâncești. Acțiunea a demarat în luna iulie curent și la ea au reacționat cu depuneri de bani angajații instituției, formatori și audienții de la cursurile de formare inițială - viitori procurori și judecători. Lor li s-a alăturat un grup de studenți de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemițanu” și de la Universitatea Liberă Internațională din Moldova.

Suma adunată a fost de peste 30 mii de lei, bani din care micuților de la Școala-internat din satul Cărpineni li s-a organizat o vizită la Institutul Național al Justiției, unde, într-o atmosferă de sărbătoare, li s-au înmânat cadouri, inclusiv hăinuțe și încălțăminte, au participat la un spectacol cu clovni, li s-a oferit o masă cu pizza, după care au mers să viziteze Delfinariul din Chișinău.

Din partea Institutului Național al Justiției, casa de copii de la Școala-internat din satul Cărpineni a primit o donație specială: un televizor, un magnetofon, un centru muzical și un aparat de divertisment muzical karaoke.

Inițial, copii au fost întâmpinați de către audienții de la formare inițială, care i-au condus în Sala de conferințe, unde, într-o atmosferă desfășurată pe placul lor, li s-a făcut cunoștință cu activitatea Institutului Național al Justiției. Îndată după aceasta, știind că evenimentul are loc în Ziua profesională a juristului, copiii au prezentat un program artistic pregătit special cu această ocazie.

La sfârșitul manifestărilor, Tudor Țenu, directorul casei de copii de la Școala-internat din satul Cărpineni, a insistat să menționeze că ideea acestei acțiuni de caritate a fost realizată foarte reușit: „Micuții au rămas încântați de invitație, mai ales că pentru prima dată au auzit despre Institutul Național al Justiției. E plăcut să vezi atâta dragoste și dăruire în timpuri dominate de multe probleme”. Reacția Dianei Scobioală, Directorul Institutului Național al Justiției, a fost una de gazdă care își vede oaspeții fericiți: „De Ziua Juristului, evenimentul a fost o adevărată sărbătoare de suflet pentru personalul și audienții Institutului Național al Justiției. Spun aceasta, fiind mulțumită de faptul că am reușit să ne mobilizăm și să facem tot posibilul ca să aducem zâmbete pe chipurile unor copii orfani”.

Menționăm că acțiunea de caritate Să susținem copiii orfani de la Școala-internat din Cărpineni, a fost organizată cu prilejul aniversării a X-ea de la înființarea Institutului Național al Justiției, care va avea loc la începutul lunii noiembrie. 

Vedeți mai jos știrea despre eveniment, prezentată în aceeași zi de Jurnal TV.