Curs de formare formatori dedicat Programului HELP

07. 02. 2018

Formatorii Institutului Național al Justiției au participat, pe 6 și 7 februarie, la cursul de formare formatori dedicat Programului European pentru Formarea Juriștilor în Domeniul Drepturilor Omului (Programul HELP). Printre beneficiarii instruirii s-au numărat și avocați, reprezentanți ai Oficiului Avocatul Poporului, ai Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, ai mediului academic și ai organizațiilor non-guvernamentale.

Cu mesaje de salut către cei prezenți s-au adresat Diana Scobioală, Director al Institutului Național al Justiției, și Margarita Galstyan, manager al Proiectului.

Programul de instruire a urmărit familiarizarea viitorilor tutori cu metodologia HELP – un instrument care ajută la elaborarea, adaptarea și implementarea cursurilor elearning, conform principiilor de formare a adulților –, precum și dezvoltarea abilităților în  utilizarea platformei HELP.

Sesiunile de instruire au fost livrate de Ana Medarska-Lazova, coordonator de proiect HELP, Direcția Implementare Națională a Drepturilor Omului, Directoratul General Drepturile Omului și Statul de drept, Ana-Maria Telbis, ofițer de Proiect HELP, CoE, Alexandra Nica, șefa Direcției instruire și cercetare, INJ, tutore național HELP pentru cursurile implementate cu Institutul Național al Justiției, și Vadim Vieru, tutore național HELP pentru cursurile implementate cu Uniunea Avocaților din Republica Moldova.

Evenimentul a fost organizat în cadrul Proiectului Consiliului Europei „Susținerea reformei justiției penale în Republica Moldova” și finanțat de Guvernul Danemarcei.