Cursul de formare inițială 2021-2023, lansat oficial la INJ

18. 10. 2021

Începând de azi, 18 octombrie 2021, cei 35 de audienți care au promovat cu succes examenele de admitere își vor face studiile, timp de 18 luni, la Institutul Național al Justiției.

Evenimentul de lansare a noului curs de instruire inițială a fost moderat de Directoarea INJ, Diana Scobioală, care a venit cu mesaj de felicitare și i-a îndemnat pe proaspeții audienți să valorifice la maximum această perioadă favorabilă studiului, formării și afirmării de sine pentru a deveni buni profesioniști. La festivitate au mai luat cuvântul Diana Rotundu, Președinta Consiliului Institutului Național al Justiției, Sergiu Bursacovschi, Președinte al Comisiei de admitere, și Veronica Mihailov-Moraru, Secretar de stat al Ministerului Justiției.

Încadrați în cursul de instruire inițială pentru perioada octombrie 2021-aprilie 2023, cei 15 candidați la funcția de judecător și 20 de candidați la funcția de procuror au făcut cunoștință cu programul de formare pe care îl vor urma la Institutul Național al Justiției.

La admiterea INJ-2021 depunerea dosarelor a avut loc online, fiind înregistrate 134 de cereri. Condițiile de participare la concurs au întrunit 127 de concurenți: 87 – candidați la funcția de procuror și 40 – candidați la funcția de judecător. Concurenții au susținut testul psihologic (electronic) eliminatoriu, testul de specialitate (electronic) și proba orală. Până în prezent, Institutul Național al Justiției a oferit sistemului de justiție treisprezece promoții de absolvenți, dintre care 281 de candidați la funcția de procuror și 197 – la funcția de judecător.