Diana Scobioală s-a întâlnit cu reprezentanții Băncii Mondiale în Moldova

14. 11. 2017

Directorul Institutului Național al Justiției, Diana Scobioală, a primit luni, 13 noiembrie, la Institutul Național al Justiției, o delegație a Băncii Mondiale, din care a făcut parte Eva Melis, jurist, și Constantin Rusu, specialist în sectorul public. La întrevedere a participat și Valentina Conțescu, consilierul Directorului INJ.

Principalele teme discutate în timpul întâlnirii s-au referit la oportunitățile de cooperare și la trasarea unor planuri de acțiuni comune pe segmentul programelor de formare a beneficiarilor Institutului.

De asemenea, reprezentanții Băncii Mondiale au subliniat dezideratul de a acorda asistență actorilor strategici naționali pentru implementarea în Republica Moldova a două proiecte. În cadrul acestora accentul va fi pus pe facilitarea accesului la justiţie a persoanelor vulnerabile din societatea noastră, în special a victimelor violenței în familie și a populației sărace. Totodată, având în vedere necesitatea dezvoltării unui mediu de afaceri cât mai performant, experții își propun să susțină activități de mediere extrajudiciară.

În perioada 8-16 noiembrie, reprezentanți ai Băncii Mondiale se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova, cu scopul de a discuta performanțele și carențele sistemului juridic în contextul proiectului Analiza organizării instituționale și a cheltuielilor publice în sectorul justiției, elaborat de Banca Mondială și finanțat de către Fondul Marii Britanii pentru buna guvernare.