Directoarea INJ a participat la masa rotundă internațională „Reformele sistemului judiciar din Kazahstan: abordarea noilor provocări utilizând cele mai bune practici internaționale”

01. 11. 2021

Directoarea Institutului Național al Justiției, Diana Scobioală, a participat la lucrările mesei rotunde „Reformele sistemului judiciar din Kazahstan: abordarea noilor provocări utilizând cele mai bune practici internaționale”, care a avut loc în perioada 27-28 octombrie 2021, la Nur-Sultan, Republica Kazahstan.

În cadrul evenimentului, Diana Scobioală a prezentat rezultatele cooperării Institutului Național al Justiției și a Programului HELP pe segmentul integrării instrumentelor e-learning în formarea profesională a exponenților sistemului de drept din Republica Moldova. Directoarea INJ a menționat că, în vederea fortificării cunoștințelor, a abilităților și a experienței în aplicarea Convenției Europene a Drepturilor Omului, peste 1800 de beneficiari au fost instruiți în cele 13 cursuri HELP adaptate la ordinea juridică internă de către Institutul Național al Justiției. Totodată, pentru a asigura efectul de durată al formărilor HELP, Institutul include aceste cursuri în planurile de formare inițială și continuă, fiind livrate prin intermediul platformei e-learning ILIAS a INJ.

Masa rotundă internațională „Reformele sistemului judiciar din Kazahstan: abordarea noilor provocări utilizând cele mai bune practici internaționale” a fost organizată de Direcția Generală a drepturilor omului și a statului de drept al Consiliului Europei în cooperare cu Curtea Supremă a Republicii Kazahstan, în cadrul Programului UE/CoE pentru statul de drept din Asia Centrală 2020-2023. Evenimentul a avut drept scop abordarea diverselor aspecte ce țin de procesul de reformă judiciară din Kazahstan și din Asia Centrală, precum și de a ajuta sistemul să aplice efectiv standardele drepturilor omului în activitatea lor zilnică, inclusiv prin cursurile HELP.