Directorul INJ a avut o întrevedere cu Ambasadorul Franței în Republica Moldova

11. 07. 2018

Astăzi, 11 iulie 2018, la Institutul Național al Justiției a făcut o vizită de curtoazie Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Franței în Republica Moldova, E.S. Pascal Le Deunff.

Cu această ocazie, Directorul Institutului Național al Justiției, Diana Scobioală l-a felicitat pe E.S. Pascal Le Deunff pentru numirea în funcția de ambasador al Franței la Chiținău, urându-i succes în îndeplinirea mandatului său.

În cadrul întrevederii, Diana Scobioală a trecut în revistă schimbările care au loc în activitățile de formare a beneficiarilor INJ, inclusiv adaptarea planurilor de studii la pregătirea practică a audienților și integrarea simulărilor de procese în cadrul cursului de formarea iniţială; precum și refomarea programelor de formare continuă realizate în conformitate cu necesitățile de instruire a judecătorilor, procurorilor și a altor actori din sectorul justiției.

La rândul său, E.S. Pascal Le Deunff și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini Institutul Național al Justiției în procesul de instruire a viitorilor judecători și procurori, astfel încât audienţii INJ să beneficieze de cursuri de limba franceză și să desfășoare stagii în instanţele și procuraturile din Franța.

La finalul discuțiilor, părțile au convenit asupra intensificării cooperării în domeniul instruirilor, precum și organizarea unor acțiuni care ar implica Institutul Național al Justiției.