Directorul INJ a avut o întrevedere cu Ambasadorul României în Republica Moldova

11. 07. 2019

Directorul Institutului Național al Justiției, Diana Scobioală, s-a întâlnit miercuri, 10 iulie 2019, cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, E.S. Daniel Ioniță.

În cadrul întrevederii, Diana Scobioală a menționat că relațiile de colaborare ale INJ cu instituțiile române, în special cu Institutul Național al Magistraturii și Școala Națională de Grefieri, au o importanță deosebită pentru dezvoltarea reciprocă a acestora.

De asemenea, Directorul INJ a vorbit despre modul de funcționare a instituției pe care o conduce și despre procesul de formare a viitorilor judecători și procurori. În particular, Diana Scobioală s-a referit la transparentizarea procedurii de admitere a solicitanților de a deveni audienți, precum și la pregătirea practică a candidaților la funcții de procuror și de judecător și integrarea simulărilor de procese în cadrul cursului de formare iniţială.

Amintim că Excelența Sa a vizitat Institutul Național al Justiției pentru a susține o lecție publică destinată candidaților la funcții de judecător și de procuror.