Donație de carte pentru INJ

18. 06. 2018

Luni, 18 iunie 2018, biblioteca Institutului Național al Justiției a primit un lot de 50 de cărți în limba engleză de la Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.

Cărțile, apărute la Editura Universității Harvard, au ajuns la Chișinău prin intermediul reprezentanților Secției justiție penală și aplicare a legii din cadrul Ambasadei SUA în Republica Moldova – Timothy P. Buckley, Director, Kevin Lanigan, consilier senior în sectorul justiției, și Radu Foltea, consultant juridic național.

Directorul Institutului Național al Justiției, Diana Scobioală, le-a adus mulțumiri pentru volumele donate, care vor fi de real folos pentru audienți, judecători, procurori și alte categorii de beneficiari ai instruirilor organizate de INJ. Cele cinci titluri de cărți, semnate de autori americani, conțin reflecții despre procesul juridic, interpretarea legii, etica judiciară, modul în care gândește un judecător etc.

De asemenea, în cadrul întâlnirii s-a vorbit despre feedback-ul primit în urma vizitei judecătorilor federali americani în Republica Moldova, inclusiv privind sesiunile de instruire dedicate grupului-resursă de tineri magistrați, precum și despre viitoarele colaborări în domeniul formărilor.