Formatorii INJ participă la școala de vară „Comportamentul agresiv și psihologia personalităţi infractoriale”

05. 07. 2018

Institutul Național al Justiției și Amnesty International Moldova, cu susținerea financiară a Ambasadei Regatului Olandei la București, organizează, în perioada 5-7 iulie 2018, școala de vară cu genericul „Comportamentul agresiv și psihologia personalităţi infractoriale”.

Beneficiarii activității sunt atât formatori ai Institutului Național al Justiției, cât și angajați ai Serviciului psihologic din cadrul Inspectoratului General al Poliției. Sesiunile de instruire sunt livrate de către experți în domeniul etologiei și psihologiei comportamentale: Dorian Furtuna, etolog, și Cristina Moroz-Brădescu, psiholog-psihoterapeut.

Lucrările școlii de vară vizează aspecte privind fenomenul personalității infractoriale din punct de vedere al etologiei, tactici și strategii psihoterapeutice, abordarea evolutivă a agresivității, folosirea cardurilor metaforice ca instrument terapeutic proiectiv etc.

Evenimentul se înscrie în ciclul de activități inițiate în baza Acordului de cooperare între Institutul Național al Justiției și Amnesty International Moldova, care are drept scop sporirea formării profesionale a judecătorilor, procurorilor și a altor actori care contribuie la înfăptuirea justiției în spiritul conștientizării și respectului față de drepturile și libertățile fundamentale ale omului.