INJ și-a deschis ușile pentru studenții membri ai ELSA ASEM

21. 09. 2021

În după-amiaza zilei de azi, 21 septembrie 2021, Institutul Național al Justiției și-a deschis ușile pentru studenții Facultății Economie Generală și Drept a Academiei de Științe Economice din Moldova, membri ai ELSA (European Law Students Association). 17 tineri au fost însoțiți de Veaceslav Zaporojan, decanul facultății, doctor, conferențiar universitar.

În calitate de gazdă, Diana Scobioală, Directorul INJ, a vorbit despre istoricul clădirii și despre modalitățile de formare din cadrul Institutului, punând accent pe procesul de instruire inițială a candidaților la funcții de judecător și de procuror.

Studenții au vizionat materiale informative video și au interacționat cu formatorii și foști audienți ai INJ, care le-au povestit despre cum e să înveți la unicul centru de formare judiciară din țară și despre activitățile simulative efectuate pe parcursul studiilor. Vizitatorii s-au arătat interesați de procedura de admitere, condițiile și etapele desfășurării concursului de admitere, criteriile de publicare în Revista Institutului Național al Justiției etc.

De asemenea, tinerii juriști au făcut un tur ghidat al instituției, prin sălile de studiu, sala de calculatoare și cea de simulare a proceselor de judecată.