INJ la cea de-a doua reuniune a Rețelei instituțiilor judiciare de formare ESE

27. 04. 2017

În zilele de 26 și 27 aprilie, la Istanbul a avut loc a doua reuniune a Rețelei instituţiilor judiciare de formare în Europa de Sud-Est (ESE), eveniment organizat de Consiliul de Cooperare Regională (CCR) și Academia de Justiție din Turcia.

La lucrările conferinței au participat reprezentanţi ai școlilor de magistratură din Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Grecia, Kosovo, Muntenegru, Republica Macedonia, Republica Moldova, Serbia și Turcia. Din delegația Institutului Național al Justiției din Moldova au făcut parte Diana Scobioală, Director, Valentina Conțescu, consilierul Directorului, precum și formatorii Olga Dorul și Carolina Trigub.

Evenimentul a urmărit prezentarea instituțiilor de formare judiciară din regiune, identificarea domeniilor în care cooperarea regională ar putea fi benefică în procesul de formare judiciară, definirea rolului Consiliului de Cooperare Regională ca centru al activităților rețelei ESE, analiza celor mai importante proiecte în sfera justiției și a instruirilor, stabilirea necesităților și a modalităților de sprijinire regională a independenței, durabilității și capacității școlilor de formare judiciară etc.

De asemenea, programul a inclus discutarea viitoarelor activități ale rețelei care a fost lansată în aprilie 2016, la Conferința de la București.

Rețeaua instituţiilor judiciare de formare în Europa de Sud-Est are drept scop cooperarea în domeniul justiției în Balcanii de Vest și întreaga regiune ESE prin crearea unei platforme ce permite schimburi de opinii privind practicile existente în formarea judiciară.