Institutul Național al Justiției organizează Ziua ușilor deschise

19. 08. 2019

În prag de admitere, Institutul Național al Justiției își deschide larg ușile pentru potențialii candidați la funcțiile de judecător și de procuror, studenți ai facultăților de drept, exponenți ai profesiilor juridice, jurnaliști și reprezentanți ai mass-mediei, precum și pentru toți doritorii de a se familiariza cu modelul educațional de funcționare al unicului centru de formare judiciară din țară.

Evenimentul va avea loc joi, 22 august 2019, începând cu ora 10.00, și va cuprinde prezentarea activității Institutului Național al Justiției de către formatorii și personalul instituției. De asemenea, oaspeții vor avea posibilitatea să viziteze sălile de studiu și de simulare a proceselor de judecată, Centrul de informații juridice, precum și să relaționeze cu reprezentanții Institutului Național al Justiției pentru a se informa, din prima sursă, despre programele de instruire pe segmentul formărilor inițiale, continue și la distanță.

Ziua ușilor deschise va culmina cu simularea probei scrise a testului-grilă, care constituie una dintre etapele concursului de admitere. Aceasta a fost modificată esențial în 2016, cu suportul Ambasadei SUA în Republica Moldova și UNDP Moldova, în vederea eliminării suspiciunilor de fraudare și a transparentizării întregului proces.

Vă așteptăm cu drag în incinta Institutului Național al Justiției (mun. Chișinău, str. Serghei Lazo, 1).

Pentru mai multe detalii, contactați Secția abilități non-juridice, relații cu publicul și editări, tel: (+373 22) 233 068.