Invitație pentru reprezentanții mass-media

07. 12. 2023

Institutul Național al Justiției, Î.S „Poșta Moldovei” și Oficiul Consiliului Europei la Chișinău invită reprezentanții mass-media la evenimentul de lansare a seriei de mărci poștale, a plicului „prima zi” și a ștampilelor speciale „Desene ale copiilor” și „75 de ani de la adoptarea Declarației Universale a Drepturilor Omului”.

Emisiunile filatelice sunt bazate pe desenele copiilor de la concursurile republicane de arte plastice cu tematici din domeniul justiției organizate de Institutul Național al Justiției și Școala de arte plastice „Alexei Șciusev” în colaborare cu Consiliul Europei și Centrul de Drept al Avocaților. 

Evenimentul va avea loc vineri, 8 decembrie 2023, ora 14:00, în incinta Institutului Național al Justiției (Chișinău, str. Serghei Lazo, 1).

În cadrul lansării vor participa: Ecaterina Popa, Directoare interimară a Institutului Național al Justiției, Violeta Cojocaru, Administratoare interimară a Î.S. „Poșta Moldovei”, Falk Lange, Șef al Oficiului CoE la Chișinău, Bea Ferenci, șefă a Oficiului ONU pentru Drepturile Omului, Oxana Gumennaia, Adjuncta Avocatului Poporului, elevi ale căror desene au servit drept prototipuri pentru timbrele poștale, profesori etc.

Acțiunea se înscrie în campania mondială ONU dedicată celei de-a 75-a aniversări a Declarației Universale a Drepturilor Omului și are drept scop promovarea valorilor fundamentale ale drepturilor omului.

Detalii la numărul de telefon 022233068 sau email presa@inj.gov.md