Lecție publică: audienții INJ s-au familiarizat cu conceptul de interacțiune comunitară între organele procuraturii și grupurile vulnerabile ale societății

19. 11. 2018

Vineri, 16 noiembrie 2018, la Institutul Național al Justiției, procurorul federal american Bryan Taylor a susținut o lecție publică destinată candidaților la funcții de judecător și de procuror.

În cadrul activității, audienții Institutului Național al Justiției s-au familiarizat cu sistemul federal al justiției penale din Statele Unite ale Americii și, în mod special, cu conceptul de interacțiune comunitară între organele procuraturii și comunitățile care includ reprezentanți ai diferitelor grupuri vulnerabile ale societății.

Astfel, Bryan Taylor a prezentat semnificația conceptului de „community-oriented prosecution”, scopul, beneficiile oferite și principiile de aplicare în vederea prevenirii fenomenului infracțional. Totodată, procurorul american a vorbit despre necesitatea organelor procuraturii de a fi proactive și despre experiența sa în punerea în practică a acestui concept.

Lecția publică a fost organizată în parteneriat de către Institutul Național al Justiției și ABA ROLI Moldova.