Lecție publică susținută de rectorul Academiei de Justiție din Armenia

02. 03. 2018

Joi, 1 martie, Rectorul Academiei de Justiție din Republica Armenia, Sergey V. Arakelyan, a susținut o lecție publică la Institutul Național al Justiției, în cadrul căreia a vorbit despre sistemul judiciar armean, precum despre modul în care funcționează instituția pe care o conduce.

La eveniment au participat audienții Institutului Național al Justiției, candidați la funcții de judecători și procurori.

În intervenția sa, Diana Scobioală, Directorul INJ, a mulțumit oaspetelui pentru bunăvoința de a-și împărtăși experiența profesională și practica armeană în formarea inițială a candidaților la funcții de judecători și de procuror.

Întâlnirea s-a desfășurat sub forma unui dialog, audienții fiind interesați de procedura de admitere și absolvire a Academiei de Justiție, cine sunt beneficiarii acesteia, metodologia de predare și disciplinele la care sunt instruiți viitorii judecători și procurori, precum și căile de acces în profesia juridică în Armenia.

Sergey V. Arakelyan este doctor habilitat în drept, aria sa de expertiză cuprinzând dreptul penal, inclusiv criminologia și violența domestică. Din anul 2016 deține funcția de rector al Academiei de Justiție din Republica Armenia – instituție care pregătește inclusiv viitori judecători, procurori și și anchetatori.