Membrii ASD în vizită la INJ

25. 04. 2019

În scopul familiarizării cu modelul educațional de funcționare al Institutului Național al Justiției, miercuri, 24 aprilie 2019, reprezentanți ai Asociației Studenților în Drept (ASD) de la Universitatea de Stat din Moldova au vizitat unicul centru de formare a viitorilor judecători și procurori din țară.

Studenții au fost salutați de către Directorul INJ, Diana Scobioală, care i-a îndemnat, pe viitor, să participe la concursul de admitere la Institutul Național al Justiție.

În cadrul evenimentului, Dumitru Obadă, consilierul Directorului INJ, procuror detașat, Ecaterina Popa, șefa Direcției instruire și cercetare, Boris Talpă, șeful Centrului de Informații Juridice, judecător detașat, și Tatiana Ciaglic, șefa Secției e-instruire, au făcut o prezentare a activităților și modalităților de formare atât inițială, cât și continuă din cadrul Institutului. Juriștilor în devenire le-au fost aduse la cunoștință procedura de admitere la INJ și beneficiile instruirilor la distanță prestate pe platforma ILIAS sau prin intermediul programului HELP.

Totodată, studenții au aflat despre implementarea cu succes a sistemului integrat de management al calității și obținerea a trei certificate care confirmă că activitățile de instruire furnizate de INJ beneficiarilor săi sunt în corespundere cu cerințele stabilite în standardele internaționale.

La final, vizitatorii au avut parte de o excursie ghidată prin sălile de studii recent renovate ale Institutului National al Justiției.