Mesaj de felicitare

29. 01. 2024

Stimați procurori și colaboratori ai procuraturii!

Institutul Național al Justiției vă adresează sincere felicitări și urări de bine cu ocazia Zilei lucrătorului procuraturii, pe care tradițional o marcăm la data de 29 ianuarie.

Această zi ne oferă posibilitatea de a ne exprima respectul pentru munca pe care o depuneți zilnic în vederea asigurării supremației legii și protecției drepturilor și libertăților omului, instituția procuraturii reprezentând un pilon fundamental în procesul de consolidare a statului de drept.

Îndeosebi, ne exprimăm gratitudinea față de Consiliul Superior al Procurorilor, Procuratura Generală și membrii-procurori ai Consiliului Institutului Național al Justiției pentru colaborarea fructuoasă și aportul substanțial în modernizarea programelor de instruire prestate de INJ. Totodată, apreciem înalt profesionalismul procurorilor-formatori ai INJ pentru implicarea eficientă în activitățile de formare. Pregătirea judiciară de calitate a procurorilor, a consultanților procurorilor și a audienților candidați la funcția de procuror constituie angajamentul Institutului Național al Justiției de a contribui la procesul amplu de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

De asemenea, gândurile noastre se îndreaptă către veteranii Procuraturii, cei care au pus bazele acestei instituții, și către viitorii procurori care, cu siguranță, vor prelua modele de comportament etic și profesional în exercitarea funcției.

Vă dorim multă sănătate, prosperitate și realizări profesionale remarcabile.