Noi perspective de colaborare discutate de Directorul INJ și reprezentanții Fundației IRZ

01. 02. 2018

Joi, 1 februarie 2018, Directorul Institutului Național al Justiției, Diana Scobioală, a avut o întrevedere cu reprezentanții Fundației Germane pentru Colaborare Juridică Internațională (IRZ): Stefan Hülshörster, Director executiv, Banu Ertürk, manager de proiecte pentru Republica Moldova, și Aliona Bleah, expert local. La întâlnire au mai participat Alexandra Nica, șefa Direcției instruire și cercetare, și Boris Talpă, șeful Centrului de Informații Juridice.

Discuțiile dintre cele două părți s-au axat pe oportunitățile de cooperare în domeniul pregătirilor profesionale ale unor categorii de beneficiari ai INJ. În particular, au fost discutate inițiative de instruire a judecătorilor tineri, care fac parte din grupul-resursă, în materia tehnicii relaționării – o metodă juridică de lucru pentru întocmirea, ordonarea și aprecierea complexă a actelor judecătorești.

Totodată, s-a convenit asupra desfăşurării unor sesiuni de formare formatori în cadrul cărora vor fi pregătiți, din rândul tinerilor magistrați, formatori-cheie specializați în domeniul contenciosului administrativ.

Un alt subiect abordat la întâlnire s-a referit la necesitatea instruirii judecătorilor pe segmentul contenciosului administrativ conform noului Cod administrativ aflat în fază de proiect.

De asemenea, se preconizează ca parteneriatul dintre INJ și Fundația IRZ să fie dezvoltat inclusiv privind instruirea la distanță și livrarea cursurilor electronice de pe Platforma ILIAS.