Parteneriatul dintre INJ și INIS a devenit oficial

11. 10. 2021

Diana Scobioală, Directorul Institutului Național al Justiției (INJ), și Vitalie Sîli, Rectorul Institutului Național de Informații și Securitate „Bogdan, Întemeietorul Moldovei” (INIS), au semnat astăzi, 11 octombrie 2021, un acord care stabilește o serie de angajamente de colaborare și asistență reciprocă în promovarea unor instruiri de calitate.

INJ și INIS – fiecare responsabil de formare inițială și continuă a specialiștilor din domeniul juridic, respectiv, din cel al asigurării securității naționale – vor coopera sub diverse aspecte: organizarea unor module comune de instruire destinate beneficiarilor lor, împărtășirea bunelor practici, schimbul de publicații și cercetări științifice, preluarea unor cursuri electronice etc. Formalizarea parteneriatului va consolida capacitatea ambelor instituții de a furniza o pregătire juridică în conformitate cu standardele în domeniu.

De asemenea, INJ și INIS vor iniția acțiuni concrete pentru extinderea parteneriatului cu instituțiile care formează specialiști în profesiuni conexe cu care colaborează ofițerii de informații și securitate și exponenții sistemului judiciar național.