Patru webinare dedicate conduitei etice și profesionale a judecătorilor și procurorilor

21. 08. 2020

Etica și deontologia profesională au fost principalele subiecte a patru webinare la care au fost instruiți 50 de procurori și 28 de judecători. Acestea au avut loc în lunile iulie și august curent, fiind parte a modulului „Management și leadership” integrat în Planul INJ de formare continuă a judecătorilor și procurorilor.

Sesiunile de instruire au avut drept obiective familiarizarea participanților cu standardele internaționale și naționale în domeniul eticii și conduitei procurorului și judecătorului, istoria și evoluția acestora, cultivarea conceptului de onoare și demnitate a profesiei de judecător și de procuror; dezvoltarea capacităților de identificare a riscurilor legate de comportamentul neetic în activitatea de profesională și a capacităților de aplicare a mecanismelor eficiente pentru prevenirea acestora etc.

Activitățile de formare au fost asigurate de Adrian Bordianu, procuror, membru al Consiliului Superior al Procurorilor, Alexandru Nichita, procuror, Procuratura Generală, Liliana Catan, judecător la Curtea Supremă de Justiție, Anatol Minciună, judecător la Curtea de Apel Chișinău, și Igor Mînăscurtă, judecător la Curtea de Apel Chișinău.

Precizăm că cele patru webinare au fost organizate de Institutul Național al Justiției în cadrul proiectului Uniunii Europene „Sprijin pentru prevenirea și lupta eficientă împotriva corupției în sectorul justiției”.