Procurorul General a ținut o lecție publică la INJ

18. 04. 2019

Miercuri, 17 aprilie 2019, audienţii Institutului Național al Justiției, candidați la funcţii de judecător și de procuror, au audiat lecția publică ,,Dialog interprofesional între procurori, judecători și avocați”, susținută de Procurorul General Eduard Harunjen.

Tema lecției a vizat importanța unui dialog între cele trei profesii: judecător, procuror și avocat, care, deși au roluri diferite în cadrul procedurii judiciare, au scopuri comune: protecția drepturilor omului și asigurarea garanției că sistemul judiciar funcționează transparent și eficient.

În cadrul activității, audienții s-au familiarizat cu prevederile referitoare la conduita etică a procurorilor, judecătorilor și avocaților, atât la nivel național, cât și la nivel internațional, precum și cu aspectele practice ce țin de atribuțiile profesiei de procuror.

Subiectul a trezit interes din partea viitorilor procurori și judecători care au adresat întrebări şi au avut ocazia de a face schimb de opinii privind tematicile abordate.