Protecția datelor personale și dreptul la viața privată

NUME CURS: Protecția datelor personale și dreptul la viața privată
AUTOR: HELP
ORE DE INSTRUIRE: 40 de ore.
PARTICIPANȚI: Judecători, asistenți judiciari,  grefieri,  colaboratori din cadrul instanțelor, procurori, consultanți ai procurorului, audienți INJ, formatori INJ, colaboratori INJ, avocați care acordă asistență juridică garantată de stat.
ECHIPAMENT: Computer (laptop, tabletă), boxe sau căști, conexiune la internet.
DESCREREA GENERALĂ A CURSULUI:

Cursul abordează, într-un mod interactiv, principalele concepte legate de dreptul la viața privată și protecția datelor cu caracter personal și  explorează cadrul juridic al Consiliului Europei și al Uniunii Europene, precum și jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului (CtEDO) și a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE).

Scopul cursului este de a familiariza participanții cu domeniul de aplicare a dreptului la protecția datelor și a dreptului la viața privată, evidențiind atât diferențele, cât și asemănările dintre aceste concepte. Cursul abordează, de asemenea, restricțiile care pot interveni în aceste domenii și acoperă subiecte precum jurisprudența existentă privind protecția datelor medicale, mass-media, noile tehnologii (i.e. GPS, drone, CCTV), e-comunicarea și marketingul, precum și supravegherea la locul de muncă.

TUTORAT:

Formatori INJ, tutori HELP.

TESTARE:   Testare obligatorie.
CERTIFICARE: Beneficiarii instruirii vor primi certificate, emise de INJ, care atestă promovarea acestui e-curs.
ASISTENȚĂ TEHNICĂ: bruma.tatiana@inj.gov.md
APLICĂ: LINK-UL VA FI ACTIVAT LA LANSAREA CURSULUI