Protecția proprietății intelectuale și industriale

02. 06. 2017

Miercuri, 31 mai, audienții INJ, candidați la funcții de judecător și de procuror, au audiat prelegerea „Protecția proprietății intelectuale și industriale”, avându-l în calitate de formator pe Andrei Moisei, specialist coordonator în Secția instruire de la Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI).

Activitatea a oferit viitorilor judecători și procurori oportunitatea să cunoască diverse aspecte ale proprietății intelectuale, reglementările în vigoare privind protecția proprietății intelectuale, modul de înregistrare a mărcilor, brevetarea invențiilor etc. În cadrul instruirii au mai fost puse în discuție particularitățile dreptului de autor și ale drepturilor conexe.

Pe parcursul prezentării, audienții au adresat diverse întrebări: candidații la funcția de judecător au fost interesați de soluționarea litigiilor care apar în urma încălcării dreptului de proprietate intelectuală, iar candidații la funcția de procuror au solicitat opinia expertului referitor la aspectul penal al acestui subiect.

Acțiunea face parte dintr-un șir de activități realizate în baza Memorandumului de cooperare între Institutul Național al Justiției și Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, semnat în aprilie 2013.