Reprezentanții INJ au participat la Conferința anuală HELP

08. 07. 2019

În perioada 4-5 iulie 2019, la Strasbourg, Franța, a avut loc Conferința anuală a Programului european privind Educația în domeniul Drepturilor Omului pentru Profesioniștii din domeniul Juridic (HELP).

Evenimentul a servit drept cadru pentru celebrarea celei de-a 70-a aniversări a Consiliului Europei și a întrunit circa 200 de participanți, reprezentanți ai școlilor de magistratură, ai barourilor de avocați, precum și parteneri de dezvoltare ai programului HELP. Din partea Institutului Național al Justiției, au fost delegați să participe la această întrunire Diana Scobioală, Director, coordonator național al Programului HELP, și Ecaterina Popa, Șef al Direcției instruire și cercetare.

În cadrul conferinței a fost subliniată contribuția Programului HELP la protecția drepturilor omului în Europa fiind un instrument crucial în creșterea capacităților profesioniștilor din domeniul juridic în aplicarea prevederilor Convenției Europene a Drepturilor Omului.

O atenție deosebită a fost acordată prezentării noilor cursuri HELP lansate în anul precedent. De asemenea, la acest forum au fost accentuate realizările Programului în proiectele demarate în Balcanii de Vest, Federația Rusă, Turcia, precum și în statele Parteneriatului Estic.

Amintim că, până în prezent, au fost adaptate la legislația Republicii Moldova și lansate în cadrul INJ șapte cursuri electronice HELP destinate reprezentanților sistemului de drept național, cu un impact important pentru perfecționarea profesională a beneficiarilor Institutului Național al Justiției.