Studenții USM, în vizită la Institutul Național al Justiției

27. 03. 2018

Pentru a se familiariza cu modul de funcționare a INJ și rolul acestuia în sistemul de justiție al Republicii Moldova, luni, 26 martie 2018, Institutul Național al Justiției a fost vizitat de un grup de masteranzi de la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova.

În calitate de gazdă, Diana Scobioală, Directorul INJ, le-a făcut o prezentare a activității și a modalităților de formare pe cele două segmente esențiale: instruirea inițială a candidaților la funcții de judecător și de procuror și instruirea continuă a judecătorilor și procurorilor aflați deja în funcție, dar și a altor specialiști. Tinerii s-au arătat interesați de procedura și condițiile admiterii la INJ, beneficiile sistemului de e-admitere și ale testării electronice, precum și de procesul de formare inițială a viitorilor judecători și procurori.

În cadrul discuțiilor, Diana Scobioală a accentuat faptul că, din anul 2020, Institutul Național al Justiției va deveni singura cale de acces în profesia de judecător și de procuror, îndemnându-i pe tineri să participe la concursul de admitere la INJ.

La final, studenții au făcut o vizită prin sălile de studiu ale Institutului Național al Justiției.