Tineri juriști în vizită la INJ

19. 05. 2017

Joi, 18 mai, Alexandra Nica, şefa Direcţiei instruire şi cercetare, şi Ecaterina Popa, şefa Secţiei instruire continuă, i-au primit în vizită la Institutul Național al Justiției pe tineri juriști ai Proiectului „Acțiune pentru Justiție”, proiect implementat de Asociația Obștească „INVENTO” cu susținere din partea Departamentului de Stat al Ambasadei SUA în Republica Moldova, Secția justiție penală și aplicare a legii.

Vizitatorii au fost interesați de standardele și prioritățile în formarea profesională a juriștilor, adresând întrebări la acest capitol. Alexandra Nica a făcut o prezentare a activității și a modalităților de formare în cadrul Institutului Național al Justiției. Subiectele s-au axat, în mare parte, pe formarea inițială și continuă a judecătorilor și procurorilor, precum și pe beneficiile sistemului e-admitere și ale testării electronice implementate în procesul de admitere la INJ din anul trecut.

După discuții, participanților la întâlnire le-a fost organizată o vizită prin sălile de studiu ale Institutului Național al Justiției.

Menționăm că scopul proiectului „Acțiune pentru Justiție”  este formarea personală și profesională a 20 de tineri juriști, cu vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani, pentru a acționa cu integritate și profesionalism în domeniul profesional ales de către aceștia. Inițiativa are ambiția de a crea o comunitate puternică de tineri juriști, susținuți de exponenți integri ai sistemului justiției, de media și organizații ale societății civile în vederea consolidării și promovării profesionalismului, transparenței, integrității și participării civice.