Un nou contingent de audienți ai INJ vor învăța profesia de judecător și procuror

16. 10. 2020

La Institutul Național al Justiției a demarat, astăzi, 16 octombrie 2020, un nou curs de formare inițială a candidaților la funcții de judecător și de procuror. Printre cei 35 de audienți care au promovat cu succes examenele de admitere, 20 vor face studii pentru a candida la funcția de procuror, iar 15 – la funcția de judecător.

La eveniment, moderat de Diana Scobioală, Director al Institutului Național al Justiției, au participat Alexandru Stoianoglo, Procurorul General, Tamara Chișca-Doneva, Președinte al Colegiului civil și de contencios administrativ al Curții Supreme de Justiție, Radu Foltea, Secretar de Stat de la Ministerul Justiției, și Diana Rotundu, Președinte al Consiliului Institutului Național al Justiției, care au venit cu mesaje de încurajare și îndrumare către tinerii audienți.

Tot astăzi, candidații la funcții de judecător și de procuror care vor studia cursul de formare inițială în perioada octombrie 2020 – aprilie 2022 au făcut cunoștință cu programul de formare la Institutul Național al Justiției.

Precizăm că până în prezent, Institutul Național al Justiției a oferit sistemului de justiție douăsprezece promoții de absolvenți, dintre care 261 de candidați la funcția de procuror și 177  – la funcția de judecător. La admiterea din acest an au participat 141 de concurenți: 54 de persoane s-au înscris în cursa pentru studii la funcția de judecător, iar 87 – pentru studii la funcția de procuror. În actuala sesiune de admitere la INJ, concurenții au susținut testul psihologic (electronic) eliminatoriu, testul de specialitate (electronic) și proba orală.