Vă invităm să aplicați la cursul „Cele mai bune practici în efectuarea proceselor de judecată la distanță”

28. 07. 2020

Stimați beneficiari ai INJ,

Vă anunțăm despre o nouă oportunitate de instruire internațională axată pe nevoile specifice de pregătire judiciară ce decurg din actuala criză pandemică. Cursul este oferit de Institutul CEELI – o organizație independentă, dedicată formării unei rețele internaționale de profesioniști din domeniul juridic și angajată în promovarea statului de drept, cu sediul la Praga, Cehia.

Denumire: „Cele mai bune practici în efectuarea proceselor de judecată la distanță”.

Perioada activă: 15 octombrie 2020 – februarie 2021.

Participanți: Locurile sunt limitate la 24 de participanți din rândul judecătorilor din statele Europei Centrale și Europei de Est.

Perioada de înscriere la curs: Formularul de aplicare trebuie să fie completat până la data de 15 septembrie curent.

Locație: Se va desfășura online. Totuși, în funcție de evoluția situației epidemiologice, instruirile pot avea loc și la sediul Institutului CEELI.

Limba de instruire: engleza.

Descriere: Cursul este alcătuit din 4 module ce vor aborda, timp de patru luni jumătate, conceptul de efectuare a proceselor de judecată la distanță oferind o privire de ansamblu asupra modalității de lucru a judecătoriilor în perioada stării de urgență, precum și în situații excepționale. Astfel, acesta include tematici precum: sistemul e-dosar și impactul acestuia; echipamente IT, platforme și conexiune; cerințe procedurale specifice; confidențialitatea și securitatea datelor; audierea la distanță; gestionarea prezenței participanților la ședință; pronunțarea hotărârilor judecătorești; asigurarea accesului public la ședințe. Totodată, cursul își propune să cerceteze cadrul internațional de reglementare a modului de implementare a noii tehnologii prin prisma necesității de a asigura dreptul la un proces echitabil protejat de CEDO.

Pentru mai multe detalii despre această oportunitate de instruire internațională, accesați următorul link