Vă invităm să aplicați la cursul electronic „Protecția drepturilor migranților în Republica Moldova: Dispoziții legale”!

06. 11. 2018

Stimaţi beneficiari ai INJ,

Vă anunțăm că INJ  Vă oferă posibilitatea de a participa la un curs e-learning pe platforma de instruire la distanță ILIAS a INJ.

Denumirea cursului: „Protecția drepturilor migranților în Republica Moldova: Dispoziții legale”.

Ore de instruire: 8 ore.

Participanţi: 25 de  judecători, procurori, consultanți ai procurorului, grefieri, asistenți și alți colaboratori din instanțe. 

Perioada de înscriere la curs: 06.11.2018-14.11.2018.

Perioada activă a cursului: 19.11.2018-02.12.2018.

Echipamentul necesar cursantului: computer (laptop, tabletă), boxe sau căști, conexiune la internet.

Descrierea generală a cursului:

Acest curs face parte dintr-un program de instruire la distanţă destinat judecătorilor, procurorilor, altor profesioniști din sectorul justiției și persoanelor interesate  de drepturile migranților. Conceptul cursului a fost determinat şi de necesitatea completării contextului juridic cu informații din domeniul migrației, în mod particular privind  cele ce țin de reglementarea statutului juridic al străinilor și protecția drepturilor migranților în Republica Moldova.

Cursul a fost elaborat în conformitate cu următoarele obiective specifice: iniţierea participanților în tematica migrației (noţiunea şi tipologia migrației; politicile internaționale și naționale în domeniul migrației); familiarizarea cu cele mai relevante standarde (internaţionale şi naţionale) în domeniul drepturilor migranților; prezentarea celor mai importante prevederi legale și proceduri practice în asigurarea protecției drepturilor migranților. Prin urmare, în conformitate cu obiectivele cursului, au fost structurate trei module: I. Dreptul internațional în materie de migrație; II. Mecanisme CEDO de protecție a drepturilor migranților; III. Statutul juridic al străinilor în Republica Moldova.

Aspectele teoretice reflectate în cadrul acestui curs de instruire la distanță sunt completate cu studii de caz pertinente din jurisprudența internațională (CEDO) și națională. Ghidul didactic poate fi accesat aici.

Modul de testare: testare obligatorie.

Certificarea: participanții la acest curs care vor promova testarea vor primi certificate emise de  INJ.

Autorul cursului: Rodica Rusu, doctor în științe politice, conferențiar universitar.

Asistenţă tehnicătatiana.ciaglic@inj.gov.md

Înscrie-te la curs!