Vă invităm să aplicați la e-cursul „Justiție prietenoasă copilului victimă/martor a/al infracțiunilor - răspunsul multidisciplinar la violența împotriva copiilor”

27. 03. 2023

Stimați beneficiari ai INJ!

Vă invităm să aplicați la e-cursul electronic prestat pe platforma ILIAS a INJ - „Justiție prietenoasă copilului victimă/martor a/al infracțiunilor - răspunsul multidisciplinar la violența împotriva copiilor”, elaborat în parteneriat cu CNPAC și Ministerul Justiției, cu suportul UNICEF și al fundației World Childhood.

Ore de instruire: 24 de ore.

Participanți: judecători, procurori, avocați care acordă asistență juridică garantată de stat.

Perioada de înscriere la curs: 27 martie 2023 - 5 aprilie 2023.

Perioada activă a cursului: 12 aprilie 2023 - 31 mai 2023.

Echipamentul necesar cursantului: computer/laptop/tabletă, conexiune la internet.

Descrierea generală a cursului:

e-Cursul consolidează capacitățile profesionale ale actorilor din sistemul de justiție în vederea dezvoltării competențelor și abilităților necesare pentru a interacționa cu copiii victime/martori ale/ai infracțiunilor și pentru a colabora cu Centrul regional de asistență integrată a copiilor victime/martori ale/ai infracțiunilor (H.G. nr. 708/2019) în interesul superior al acestora.

Obiectivele e-cursului sunt: cunoașterea semnelor violenței și identificarea copiilor victime/martori, înțelegerea și aplicarea conceptului de interes superior al copilului, cunoașterea măsurilor urgente de protecție și a modalității de colaborare cu serviciul de tip Barnahus.

Mai multă informație puteți accesa AICI.

Certificarea: Beneficiarii care vor promova cursul vor primi certificate emise de INJ.

Asistență tehnică: chipric.oleg@inj.gov.md

Evenimentul de lansare a e-cursului se va desfășura pe data de 12 aprilie 2023, între orele 14.00-16.00, la Institutul Național al Justiției. Participanții vor recepționa, în scurt timp, informația suplimentară!